Tverrkirkelig

Meny

«Enhet handler ikke om å tåle hverandre, men å omfavne og heie på hverandre»

Echo, Pepsi Max og en fantastisk reise

Det viktigste vi kunne stå sammen om var å gi Jesus videre til ungdommene. Dette var starten på ei fantastisk reise som vi håper aldri tar slutt!

ECHO er et tverrkirkelig samarbeid for ungdommer blant menighetene i Vennesla som ble startet i 2021 der den første festivalen så dagens lys i 2022.

I Vennesla er det 5 store menigheter der alle har velfungerende ungdomsarbeid, men få ungdommer gikk på hverandres arrangementer og det var lite samarbeid. Det har i mange tiår vært samarbeid og fellesmøter blant voksne i Vennesla, men ble lagt ned da ulikheter i de forskjellige menighetene ble for store. 

To voksne ungdomsarbeidere fra ulike menigheter satt seg derfor ned over ei kald Pepsi Max og fant ut at det måtte vi gjøre noe med. Det viktigste kunne vi stå sammen om og det var å gi Jesus videre til ungdommene. Dette var starten på ei fantastisk reise som vi håper aldri tar slutt!

Det er viktig å ha erfarne voksne med på å starte og gjennomføre en slik festival, men dette kunne vi ikke klare uten ungdommenes hjelp og bidrag. Så vi kalte inn 1-2 voksne samt ungdommer fra hver menighet og startet planlegging og gjennomføring av festivalen. Vi voksne var lydhøre for hva ungdommene ville gjøre og finne på, så stod vi for å tilrettelegge, invitere og organisere helga. Ungdommer skulle få lov til å være deltakere og voksne skulle få lov til å jobbe, så med ca. 100 voksne dugnadsarbeider ble dette en trygg, god og utrolig gøy festival.

Echo har betydd mye for Vennesla og ungdomsarbeidet i menighetene. Vennesla kommune gav oss i fjor en kulturell utmerkelse og takk for arrangementet vi hadde satt i gang. Vi ser nå at ungdommene går på tvers av menighetene, engasjerer seg hos hverandre, bidrar på ulike tilbud og ikke minst så ser vi også at de har blitt kjærester på kryss og tvers. Det er jo bare helt utrolig gøy!

Medlemskapet i LTU har vært veldig viktig for oss. Ikke minst med tanke på økonomisk støtte og veiledning. Vi har fått utrolig god hjelp av noen fantastiske gode flinke gutter som jobber og brenner for slikt samarbeid hos LTU.

– Anne Sofie Kostøl Førde <3

Les mer
Nyheter
Mathias Edvardsen

Karl-Johan Kjøde – INPUT24

Var du på INPUT24 og skulle så gjerne hatt tilgang til presentasjonen og rapporten Karl-Johan Kjøde presenterte? Da har du kommet til riktig sted!

Nyheter
Sigrid Eek

Lederhelg 2023

Lederhelg 2023 var helt rått, og vi kan nesten ikke vente til 2024! Sigrid Eek var en av de fantastiske lederne som var med på

Skroll til toppen